Петро Порошенко: створення сучасного ЦНАПу — важливий внесок у зміцнення нацбезпеки

01.09.2017 13:35 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
1 вересня на Харківщині відбулося відкриття Регіонального центру надання адміністративних і соціальних послуг.

У відкритті взяли участь Глава держави разом з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Марі Йованович, Глава АП Ігор Райнін та голова ХОДА Юлія Світлична

Вітаючи всіх присутніх на відкритті, Президент відзначив, що ця подія є важливою та дуже символічною.

«Тут можна буде отримати понад 400 видів послуг - без черги, з повагою. У тому числі послуги з отримання біометричного паспорта – і не тільки для харків’ян, а й для громадян з будь-якого куточку України. Це величезна подія, бо 11 червня, підсумовуючи наші рішучі дії з реформування країни, авторитетна місія Європейського Союзу поставила Україні оцінку «відмінно», й ми отримали право на безвізові подорожі», — підкреслив Президент.

Він також відзначив, що сучасні центри надання адміністративних послуг стануть важливою ланкою в системі безпеки держави.

«Прискореними темпами зараз створюється система фіксації біометричних даних. Відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони, яке днями буде оприлюднено, система фіксації біометричних даних у пунктах пропуску через державний кордон має запрацювати з 1 січня 2018 року. Вона дасть змогу повноцінно запрацювати Єдиній національній системі біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства. І в реалізації цього комплексу заходів важлива роль відводиться центрам надання адміністративних послуг. Більше ніхто не підробить український паспорт. Більше ніхто не зробить загрозу безпеки. Ми спільними зусиллями підвищимо рівень безпеки наших громадян. Зусилля Харкова зі створення новітнього сучасного центру надання адміністративних послуг – це важливий внесок міста та області в зміцнення національної безпеки та оборони України. Слобожанщина гідно тримає щит держави у боротьбі з ворогом», - сказав Петро Порошенко.

Харківський регіональний центр надання адміністративних і соціальних послуг є найбільшим та найпотужнішим в Україні. Він здатен обслуговувати близько 2000 осіб на добу, надаючи до 450 послуг. Центр надаватиме низку ексклюзивних послуг. Тут працюватиме «Вікно для іноземців», де можна буде зареєструвати місце постійного проживання чи тимчасового перебування, оформити громадянство або отримати консультаційні послуги. У «Молодіжному вікні» зареєструють шлюб, народжену дитину, візьмуть на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов тощо. Проект з будівництва Регіонального ЦНАПу реалізується в області спільно ХОДА, Харківською міською радою та міжнародними партнерами в рамках меморандуму про співпрацю між Харківською облдержадміністрацією та Посольством США в Україні.

За оцінкою радника Глави Адміністрації Президента України з питань реформ, екс-заступника Міністра юстиції Грузії Георгія Вашадзе, Харківський регіональний центр надання адмінпослуг стане зразком для будівництва центрів по всій Україні.

У Регіональному ЦНАПі працюватимуть близько 320 співробітників. З часом звертатися до центру зможуть не тільки мешканці Харківщини, а й сусідніх регіонів.

Читайте також: Нове відділення міського перинатального центру відкрили у Харкові

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта