Під Харковом — військові навчання за програмою армії Великобританії. Фото

02.02.2018 11:15 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
На Харківщині бійці та резервісти 92-ї ОМБр вчаться за програмою «Orbital».

Ці заняття щодо дій у населених пунктах за програмою Збройних сил Великої Британії вперше включені до плану навчань військовослужбовців. Про це повідомляє ХОДА.  

За словами командира військової частини Сухопутних військ, наприкінці минулого року 40 бійців з Харківської області на військовому полігоні у Львівській області успішно пройшли цей курс спеціальної підготовки, в ході якого свій досвід українцям передали кращі армійці з Туманного Альбіону.

Як розповів керівник занять, на ділянці, де відпрацьовуються дії у місті, всі воїни-резервісти мають бойовий досвід, багато хто звільняв українські міста від російських окупантів протягом 2014-2015 років. Тому хлопці швидко переймають вміння від діючих військових та набувають нових навичок, необхідних для перемоги над ворогом.Тим часом на інших ділянках загальновійськового полігону бригади військовослужбовці танкового батальйону на Т-64 штатним пострілом вражають цілі, у складі підрозділу ведуть «оборонний бій» з противником, виконують вогневі вправи тощо. Також майже щодня організовуються бойові стрільби чи різні тактичні навчання з воїнами механізованих підрозділів на бронетранспортерах типів БТР-4Е і БТР-70, а також зі стрілецької зброї.

Фото: ХОДА

За інформацією командування 92-ї окремої механізованої бригади, в ході практичних занять старші на навчальних місцях постійно оголошують різні ввідні з досвіду проведення АТО на Донбасі чи операцій у рамках НАТО.

Читайте також: Паралімпійці з Харкова завоювали медалі Кубку світу

Микола Мельник

Теги: