Підприємці не доплатили державі 9 мільйонів за воду на Харківщині

08.01.2014 07:55 Суспільство
http://domcomforta.com/ http://domcomforta.com/
Прокуратура області перевірила додержання вимог законодавства щодо охорони водних ресурсів та забезпечення населення якісною питною водою.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Олега Кващука, перевіркою виявлені порушення у роботі місцевої влади та державних контролюючих органів щодо забезпечення законності у сфері водних ресурсів, - повідомили у прокуратурі Харківської області. Неналежний контроль за якістю питної води та охороною водних ресурсів виявлений і в роботі держсанепідеміологічної служби та державної екологічної інспекції області.

Випадки невиконання природоохоронного законодавства виявлені у Харкові, Харківському, Великобурлуцьому, Балаклійському та інших районах області. Так, посадовці Держекоінспекції в цілому по області "забули" нарахувати підприємствам-порушникам збитків на суму понад 9 млн грн. За результатами цих перевірок прокуратурою області на ім’я начальника Державної екологічної інспекції у області підготовлено подання.

Крім того, у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження щодо одного з підприємств Дергачівського району за ч.2 ст. 240 (порушення правил використання надр) та ч.3 ст.365 (перевищення службових повноважень) КК України. Збитки, завдані державі від безліцензійного використання артезіанських свердловин сягають понад 6 млн. грн. Наразі кримінальне провадження знаходиться у суді для затвердження угоди про винуватість.

Загалом, за результатами цих перевірок у минулому році органами прокуратури області розпочато 3 кримінальні провадження, 2 з яких надіслано до суду з обвинувальним актом. До відповідальності притягнуто 34 посадовці, 17 з яких є представниками контролюючих органів.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта