Підсумки чотирьох років децентралізації. Що вдалося зробити

01.04.2018 10:00 Суспільство
Фото: Урядовий Кур'єр Фото: Урядовий Кур'єр
Рівно чотири роки тому, 1 квітня, в Україні стартувала реформа місцевого самоврядування і територіальної організації влади.

За цей час в Україні створено 725 ОТГ, що охоплюють 3372 місцеві ради та майже 15% населення країни. Про це у своєму коментарі представникам ЗМІ повідомив президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

За його словами, в цілому 3372 місцеві ради ввійшли до складу ОТГ, що становить 30% від загальної чисельності рад. В об’єднаних громадах мешкає 6,3 мільйонів осіб, що майже 15% від загальної чисельності населення України.

У п’яти областях подолано 50% рубіж зі створення ОТГ. Там громади в повному обсязі реалізують свої повноваження та додаткові можливості фінансової децентралізації.

Характеризуючи ситуацію щодо об’єднання громад на Харківщині, Сергій Чернов повідомив, що на сьогодні в області утворено 16 об’єднаних територіальних громад, в тому числі у чотирьох громадах вибори призначені на 29 квітня цього року.

До складу ОТГ увійшло 67 місцевих рад, кількість жителів ОТГ  близько 210 тисяч людей, що складає 7,7% від загального показника населення області.

Читайте також: ЗНО-2018: які зміни та нововведення чекають на абітурієнтів

Олександр Ушаков