Пільга на послуги ЖКГ дістанеться не всім

17.08.2015 04:59 Суспільство
Фото: kyiv.comments.ua Фото: kyiv.comments.ua
У зв'язку зі скасуванням пільг з оплати житлово-комунальних послуг низці пільгових категорій громадян, Департамент праці та соціальної політики роз'яснив, хто зберіг право на пільгу.

Так, з 1 липня 2015 року право на пільгу з оплати житлово-комунальних послуг мають громадяни, середньомісячний дохід сім'ї яких у розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, яка дає право на податкову соціальну пільгу (у 2015 році - 1710 грн).

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні почав діяти новий Порядок надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг. Тепер соціальну підтримку основній масі пільговиків надають залежно від суми доходів усіх членів сім'ї. Згідно з новим Порядком, сукупний середньомісячний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не повинен перевищувати 1710 грн, в іншому випадку пільговик втрачає право на державну допомогу - повідомляє сайт Харківської міської ради. 

У той же час надання пільг на житлово-комунальні послуги залишилося без змін для інвалідів війни, учасників бойових дій, ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС (1, 2 категорій) та їхніх вдів, а також для ветеранів (і їхніх вдів), інвалідів військової служби і ветеранів (і їхніх вдів) органів внутрішніх справ незалежно від рівня їхніх доходів.

Пільга також надається громадянам, доходом яких є тільки пенсія, нижча 1710 грн, яку вони отримують у відділенні Пенсійного фонду того ж району, де проживають.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта