План з осіннього призову на строкову службу на Харківщині виконано майже на 50 %

08.10.2015 11:45 Суспільство
Фото: poltava.today Фото: poltava.today
Про це повідомив виконуючий обов'язки військового комісара Харьківського обласного військкомату Володимир Козак на прес-конференції.

Зараз ми проводимо заходи, які стосуються призову на строкову військову службу. В листопаді ми будемо поставляти людей у військові частини країни. Загальнопланове завдання на Харківську область становить 648 осіб, на даний момент в команду вже призначено близько 300. Всі військкомати області виконують своє завдання у встановлені терміни, в принципі таких проблем, які можуть поставити під зрив подачу військовослужбовців на строкову службу, немає, – розповідає Володимир Козак.

Що стосується призову на контрактну службу, то планове завдання по області становить 477 осіб на 2015 рік. На даний момент вже набрано на контрактну службу близько 400. Направлено до військових вишів близько 600 осіб для навчання на офіцерські посади.

Крім цього на прес-конференції порушувалося питання про перспективи сьомої хвилі мобілізації, але, за словами військовослужбовців, все залежить від указу Президента України Петра Порошенка. Коли він підпише певний документ, тоді і оголосять терміни чергової хвилі, а може і взагалі не буде потреби у проведенні чергової хвилі мобілізації. Але, незважаючи на це, військкомати готові до цього.

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта