Податківців Харківщини підозрюють у хабарництві

09.09.2015 08:40 Суспільство
Фото: varianty.net Фото: varianty.net
Майже 40 податківцям Харківщини загрожує кримінальна відповідальність.

Як повідомили в Управлінні власної безпеки ГУ ДФС у Харківській області, відносно співробітників фіскальної служби розпочато 36 кримінальних проваджень. 

Так, із початку року проведено 268  перевірок, пов’язаних із службовою діяльністю підрозділів Харківської області. Із них більшість, а саме 173 перевірки, відбулися завдяки зверненню людей та фірм. Решту 95 здійснено працівниками УВБ на підставі отриманої оперативної інформації.

За результатами перевірок та розслідувань інформація про правопорушення податківців підтвердилась у 89 випадках, у тому числі за 48 зверненнями громадян і юридичних осіб.

Керівникам районних підрозділів Харківської області направлено 135 подань, аби ті  усунули причини виявлених порушень. Окрім того, винесено 42 офіційні застереження працівникам, 100 працівників притягнуто до відповідальності, а одного звільнено.

Нагадаємо, у Державній фіскальній службі України діє інтерактивний антикорупційний сервіс «Пульс». На телефон якого - (044) 284-00-07 - можна цілодобово повідомляти про неправомірні дії або бездіяльність працівників відомства. Співробітники ДФС не тільки приймають звернення, але й потім повідомляють заявника про результати перевірки та вжиті заходи.

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта