Подорожувати з карткою ПриватБанку легко

Promo
08.08.2019 17:30 Суспільство
Фото:bg.ru Фото:bg.ru
У розпалі період літніх відпусток. Попереду ще й Оксамитовий сезон. А для любителів курортів Єгипту та Туреччини взагалі не важливий період року. Там майже завжди тепло та сонячно. На закордонному відпочинку, навіть коли у вас омріяний all inclusive, неминучі грошові витрати.

Сувеніри, місцеві смаколики, розваги - незмінні атрибути відпустки. Буває, що знадобиться забронювати номер в готелі, оплатити оренду автомобіля, купити квитки на транспорт або розплатитися у касі супермаркету. Для цього не обов’язково мати готівку у валюті. За кордоном, а особливо у Європі, більше звикли до безготівкових розрахунків.

Із картками ПриватБанку відпочивальники за кордоном не матимуть жодних клопотів. За картками передбачено, як зняття готівки в банкоматах, так і безготівкові операції в торгових мережах, у закладах з надання послуг і в Інтернеті. Причому зовсім необов’язково мати валютну картку. При знятті готівки з гривневої картки в банкоматі або при оплаті покупок чи послуг автоматично відбуватиметься конвертація у валюту країни перебування. Під час конвертації використовуються курси міжнародних платіжних систем. І це навіть вигідніше, а головне, безпечніше, ніж обмін у пунктах обміну валют.

Напередодні закордонних подорожей варто потурбуватися про наявність іменної картки з чіпом. Таки картки краще захищені від зазіхань шахраїв. До того ж, за кордоном вже майже не використовують картки із магнітною стрічкою, тому часто банківські пристрої не зможуть “обробити” таку картку українського туриста. А в готелі чи крамниці можуть додатково попросити паспорт. Чіповану картку ПриватБанку можна безкоштовно отримати за кілька хвилин у будь-якому відділенні. Іменну картку із фото доведеться почекати в середньому 10 днів.

Читайте також: ПриватБанк запускає безкоштовні перекази в Україну через Fin.do

Перед виїздом за кордон бажано сповістити банк про майбутні транзакції в іншій країні, щоб система захисту ПриватБанку не сприймала ці операції, як підозрілі і не заблокувала гроші. Зробити це можна в Приват24 (меню ”Налаштування”→”Картки”→”Не блокувати картку при виїзді за кордон”).

За кордоном можна користуватися як дебетовою карткою ПриватБанку (Картка для виплат), так і кредитною (“Універсальна”). Причому другий варіант більш зручний.  Дебетова карта дозволяє використовувати тільки ті кошти, які були на неї зараховані. А кредитна - дозволяє користуватися кредитним лімітом з можливістю безпроцентного погашення протягом пільгового періоду (до 55 днів). Сума кредиту на картці “Універсальна” може сягати 50 тис. грн, на “Універсальній Gold” – 75 000 грн. 

А ще краще взяти у поїздку обидві картки - і дебетову, і кредитну. Так мандрівник буде почуватися впевненіше. Поперше, “запас” грошей у цьому випадку більший, подруге, у разі втрати або крадіжки однієї із карток, можна користуватися іншою. І навіть якщо на ній замало коштів, на неї завжди можна отримати переказ від родичів або друзів.

Не забувайте на відпочинку і про Приват24. Може виникнути необхідність перекинути гроші з однієї картки на іншу, або подивитися виписку про останні операції (оплата готелів, покупки в магазинах і кафе). Через інтернет-банк можна зв'язатися з техпідтримкою, заблокувати картку, оплатити телефон або квартплату на батьківщині. Загалом, в подорож Приват24 - це дуже корисний помічник, особливо коли необхідно збільшити ліміт на кредитці.

Крім оформлення відповідної для подорожей банківської картки, потрібно обов'язково зробити туристичну медичну страховку, інакше кругленька сума за медпослуги за кордоном значно полегшить ваш гаманець. ПриватБанк працює з однією з провідних міжнародних компаній туристичного страхування - ERV. Більш детальні поради про відпочинок із картками ПриватБанку – за посиланням.

 

Автор: Тетяна Лісна