На Харківщині цього року призвали більше строковиків

26.10.2018 17:27 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Планове завдання з призову для Харківської області становить 1500 призовників.

Як повідомив 26 жовтня заступник голови ХОДА Олександр Скакун, із заплановних 1500 новобранців до ЗСУ буде направлено 54 % призовників, 46 % строковиків укомплектують Національну гвардію, прикордонну службу та спецслужбу транспорту.

На сьогодні Харківська область вже відправила до лав армії 861 призовника.

– Ця призовна кампанія не проста для області, враховуючи, що планові показники були значно збільшені порівняно з минулими роками. Але і терміни проведення кампанії також було подовжено. Харківщина завжди мала найкращі показники виконання завдань Генерального штабу щодо призову, – сказав заступник голови ХОДА.

За інформацією, озвученою військовим комісаром Харківського обласного військового комісаріату Юрієм Калгушкіним, відповідно до плану відправок, затвердженого Генштабом, остання відправка з Харківської області відбудеться 23 листопада.

Він також нагадав, що військовослужбовці строкової служби до виконання завдань у зоні ООС не залучаються. За ними зберігається робоче місце та заробітна плата. Крім того, при призові їм виплачують 3,5 тис. грн, а при закінченні проходження служби – близько 2 тис. грн.

Читайте також: Харківський військовий виборов медалі на Іграх Нескорених. Оновлено

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Василець