Поліція Харківщини переходить на посилений режим служби

17.04.2019 18:00 Суспільство
фото: www.bartka.com.ua фото: www.bartka.com.ua
Із 18 квітня правоохоронці переходять на посилений режим несення служби у зв'язку з другим туром президентських виборів, які відбудуться 21 квітня.

Як повідомив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Сергій Бірбасов, станом на 16 квітня до підрозділів ГУНП у Харківській області надійшло 432 заяви та повідомлення, пов’язані з виборами Президента України. Уся інформація внесена до Журналів єдиного обліку підрозділів ГУНП.

Після першого туру виборів Президента України слідчими ГУНП в Харківській області було зареєстровано 2 кримінальні провадження. Загалом за період проведення в Україні президентської виборчої кампанії 2019 року слідчими підрозділами ГУНП в Харківській області зареєстровано в ЄРДР 26 кримінальних проваджень, у т. ч. 2  – за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) та 6  – за ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України та іншими фактами.

Крім цього, з початку виборів Президента України оголошено дві підозри у Богодухівському ВП за фактом крадіжки агітаційного куба та одна  Шевченківським ВП за фактом крадіжки стільця та столу з агітаційного намету кандидата в Президенти України. Обидва кримінальних провадження завершені та направлені до суду з обвинувальними актами.

 – За проведеними розрахунками сил і засобів, для забезпечення охорони публічного порядку на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних і територіальних виборчих комісій планується залучити близько 9 тисяч працівників правоохоронних органів  – співробітників поліції, підрозділів ДСНС, Нацгвардії та курсантів вишів, – розповів Сергій Бірбасов. – На кожній виборчій дільниці також буде нести службу працівник з числа підрозділів ДСНС. Для реагування на повідомлення про виявлення вибухонебезпечних пристроїв та речовин, а також для обстеження ОВК і ДВК створено 9 спільних груп вибухотехніків.

У день виборів для здійснення спільного патрулювання на вулицях та в інших громадських місцях будуть залучені додатково працівники поліції УПП та військовослужбовці НГУ.

Нагадаємо, на території Харківської області створено 14 окружних виборчих комісій та 1681 територіальна виборча дільниця.


Довідково. З 1 квітня до цього дня поліцейські зареєстрували 976 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом по всій Україні. Трохи більше ніж за два тижні відкрито 66 кримінальних проваджень.

Усього ж з початку проведення передвиборчої кампанії – з грудня 2018 року – до поліції надійшло 8,8 тисячі повідомлень про порушення. Відкрито 378 кримінальних проваджень та складено 763 протоколи.

Усього до забезпечення правопорядку та безпеки під час другого туру виборів заплановано залучити майже 72,4 тисячі поліцейських по всій країні.

Автор: Максим Грек