Політолог: нові партії поховають старі

22.10.2015 10:05 Суспільство
Фото: rzn.tv Фото: rzn.tv
На думку Вадима Карасьова, в недалекому майбутньому країна відчує гострий попит на досвідчених управлінців.

Відомий політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов в ексклюзивному інтерв'ю газеті «Время» висловив думку, що в 2014 році різко обвалилася модель пострадянської державності, а разом з нею і колишня партійна система, тим самим давши шанс новим політичним силам зайти в парламент.

«Одні партії йдуть, інші з'являються, - розповів Карасьов. - Так, на руїнах Партії регіонів спішно спорудили врем'янку під назвою «Опозиційний блок». Але контури нової партійно-політичної системи ще дуже і дуже розмиті, на цих виборах пробують свої сили нові партії, які можуть стати результативними на майбутніх парламентських виборах. Це «Наш край», УКРОП і «Відродження».

Також політолог висловив думку, що в недалекому майбутньому країна відчує гострий попит на досвідчених управлінців - практиків.
«Зрозуміло, погано, коли міністрами стають за гроші, але також погано, коли міністрами стають люди з вулиці. Тоді державний апарат втрачає функціональність. А адже державне управління повинно бути не тільки прозорим і демократичним, але і функціональним, дієздатним і ефективним, - зазначає Карасьов. - Звідси виникає нагальна потреба в управлінцях з досвідом. Приміром, той же «Наш край», навколо якого стали об'єднуватися управлінці, фахівці-практики».

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта