Поліція починає боротьбу з продавцями підсніжників

29.02.2016 11:40 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У Харківській області 1 березня стартує щорічна акція з охорони рідкісних видів рослин, які занесені до Червоної книги України.

Традиційно в заході разом з працівниками Держекоінспекції беруть участь співробітники Національної поліції, лісової охорони, представники центральних органів виконавчої влади, а також засобів масової інформації та громадськості.

Оперативна робота буде зосереджена в місцях збору, транспортування і збуту рослин, на шляхах перевезення та в пунктах пропуску через державний кордон, - повідомили в прес-службі ГУНПУ в Харківській області. 

Працівники харківської міліції попереджають, що за порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу на суму від ста (1700 грн) до двохсот п'ятнадцяти (3655 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів рослинного світу чи без такої.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта