Поскаржитися на сміттєзвалище харків’яни зможуть через Інтернет

08.09.2016 11:20 Суспільство
Фото: np-mag.ru Фото: np-mag.ru
З’явилася інтерактивна мапа, де кожен може відзначити місце стихійного сміттєзвалища

В Україні є близько 30 тис сміттєзвалищ. А загальна площа, яку вони займають, перевищує площу держави Люксембург. Віднайти їх усіх та ліквідувати - шалений обсяг роботи, в якому не обійтися без участі громадян.

Міністерство екології та природних ресурсів України запустило електронний сервіс, який включає інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією он-лайн сповіщення про виявленні сміттєзвалища.

Таким чином в Міністерстві хочуть провести оперативну інвентаризацію всіх наявних сміттєзвалищ в Україні, як легальних, так і стихійних, шляхом нанесення інформації про них на інтерактивну мапу з геолокаційною прив’язкою.

- Сервіс буде постійно оновлюватися, окрім місця сміттєзвалища, ми додаватимемо дані про його морфологію, про стан ліквідації, - пояснив очільник Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак.

ЗАВОД ОТРУЮВАВ РІЧКУ НА ХАРКІВЩИНІ

Кожен може зайти на сторінку сервісу, зареєструватися і залишити повідомлення про звалище. Ця інформація оброблятиметься і надсилатиметься у вигляді звернень громадян до відповідних органів.

Також електронний сервіс включає мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Мінприроди.

Отримана інформація буде оперативно опрацьована та нанесена на карту. У разі виявлення стихійних сміттєзвалищ Мінприроди надсилатиме отриману інформацію до органів місцевої влади зі спонуканням їх ліквідувати. Кожен громадянин зможе побачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками.

Юлія Міронюк

 

Автор: Администратор сайта