Працівники мегакорівника на Красноградщині можуть похвалитися зарплатнею

17.08.2016 14:12 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Сьогодні на Харківщині функціонує сім господарств, де поголів'я корів перевищує 2 тис.

Чотири господарства знаходяться в Красноградському районі. Тут виробляється 15% молока від загальної кількості продукції молочних підприємств Харківщини. Одне з них у селі Петрівка.

- В ТОВ "Мрія" - сільське господарство, яке сьогодні забезпечує роботою понад 100 робочих місць. Середня зарплата тут становить понад 6000 гривень, - розповів голова Харківської облради Сергій Чернов. -  Тому таким господарствам потрібно допомагати та створювати усі належні умови для розвитку.

Очільник депутатського корпусу зазначив, що таке господарство не тільки платить значні податки до бюджетів усіх рівнів, але й бере участь у соціально-економічному житті села. Саме такі підприємства, що йдуть у ногу з часом, використовуючи новітні технології, дають змогу розвиватися харчовій та переробній сферам.

За труїння людей харківське підприємство має відшкодувати мільйон гривень


-Тому рентабельність тваринництва у «Мрії», незважаючи на несприятливі ринкові умови, складає 30%. Бо вони дають дуже якісну сировину, молоко екстра-класу, - зазначив голова облради. - Це дуже достойно. Підприємство має бути прикладом для тих, хто говорить, що тваринництвом займатися зараз невигідно. Головне – професійно підходити до справи, готувати фахівців та вкладати кошти у підприємство.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта