Правила реєстрації місця проживання призовників і військовозобов'язаних змінено

29.12.2016 11:55 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Кабінет Міністрів України затвердив новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних.

Про це повідомив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот.

За його словами, тепер реєстрація (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов'язаних може здійснюватися тільки при наявності в їхніх військово-облікових документах відомостей з районного (міського) військового комісаріату про зняття з військового обліку або перебування на військовому обліку за новим місцем проживання.

«Як і раніше, для реєстрації чи зняття з реєстрації місця проживання осіб призовного віку і військовозобов'язаним необхідно надавати документ, який підтверджує перебування на військовому обліку, - військовий квиток, тимчасове посвідчення або посвідчення про приписку до військової дільниці (так зване «приписне свідоцтво»). Але в новому Порядку з'явився принцип територіальності. Орган реєстрації тепер зобов'язаний перевіряти наявність в цих документах відмітки з військового комісаріату того району, де заявник хоче зареєструватися», - пояснив директор Департаменту реєстрації.

Крім того, новий Порядок регламентує систему взаємодії між органом реєстрації місця проживання та місцевими військовими комісаріатами. «Ми провели спільну нараду з керівництвом Обласного військового комісаріату, представниками Державної міграційної служби та центрів надання адміністративних послуг, де обговорили всі нюанси нашої спільної роботи і загального документообігу. Постанова Кабміну зобов'язує нас регулярно інформувати місцеві військові комісаріати про реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання військовозобов'язаних і призовників, сприяти роботі з постановки на військовий облік і виявлення порушників правил військового обліку», - розповів Олег Дробот.

Довідка. Порядок організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних затверджений Постановою КМУ № 921 від 7 грудня 2016 року, яка набула чинності 19 грудня 2016 року.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта