Президент назвав пріоритетним будівництво дороги з Харкова на Ізюм та Слов’янськ

22.08.2017 14:50 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
22 серпня Глава Держави разом із керівником ХОДА Юлією Світличною ознайомився з результатами ремонтних робіт, що проводяться на стратегічній дорозі до зони АТО.

«Дорога Харків – Ізюм – Слов’янськ має бути серед наших пріоритетів, - відзначив Президент. - Ті 1,5 млрд доларів, які вкрав Янукович та які було повернуто людям завдяки ефективним діям Генеральної прокуратури і генерального прокурора, зараховано до складу державного бюджету. Гроші мають працювати на Україну. Коли ми готували зміни до державного бюджету, я сказав: у другому читанні у нас мають бути декілька пріоритетів. Перший - це оборона і безпека. Ми побудуємо новий патронний завод, відновимо будівництво «Оплотів» у Харкові, ми побудуємо новітні ракети. Другий – це розвиток сільської медицини. Третій - дорожнє будівництво. Серед цих пріоритетів - президентський законопроект про будівництво дороги Київ – Харків – Довжанський».

ПЕТРО ПОРОШЕНКО ВІДКРИВ МІСТ В ІЗЮМІ (ФОТО)

Петро Порошенко наголосив, що дорогу має бути побудовано вже цього року - об’єднаними зусиллями Президента, Прем’єр-міністра, Кабінету Міністрів України та керівництва області. Глава Держави також відзначив, що після звернення голови ХОДА Юлії Світличної дав доручення міністру фінансів України змінити бюджетний розпис щодо фінансування ремонту дороги: «Перше фінансування і перші роботи повинні бути в серпні, а не в грудні», - сказав Президент.

Він відзначив, що в Харківській області будуються найякісніші дороги, до того ж, завдяки професійному проведенню тендерів та роботі із системою «Прозорро», вартість робіт у регіоні вдалося здешевити порівняно з відповідним показником в інших областях України.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, цього року планували відремонтувати 34,2 км дороги Київ - Харків - Довжанський на ділянці від м. Чугуєва до виїзду з м. Ізюма у бік Луганської області. До ладу вже привели 10,6 км дороги, що проходить містом Ізюм, та 8,2 км від Чугуєва до повороту на Куп’янськ. Зараз ремонтні роботи тривають на ділянці від станції Закомельська до м. Ізюма (близько 10 км), у планах – дві менші ділянки від Закомельської до повороту на Куп’янськ. Додаткові кошти з держбюджету необхідні для продовження робіт від виїзду з Ізюма в бік Слов’янська – відремонтувати необхідно близько 16 км.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта