Унікальний прибирач-амфібія з'явився на Харківщині (ФОТО)

03.06.2016 12:36 Суспільство
Фото:novezhitya.com.ua Фото:novezhitya.com.ua
У Близнюках реконструюють центральний парк та очистять ставок, завдяки проектам, над якими працювали старшокласники школи.

Тут місцевих жителів давно хвилювала проблема приведення центрального парку до ладу. Щорічне прибирання території навесні тільки частково сприяло цьому. Так, півроку тому селищна рада оголосила конкурс на кращий проект благоустрою. Переможцями стали вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, які розробили проект “Парк майбутнього”.

- Ми зробили оголошення, хто придумає найефективніший проект реконструкції, той отримає премію в розмірі 5 тисяч гривень, ноутбук і поїздку до Львова улітку, - розповів голова Близнюківської селищної ради Геннадій Король. - Молодіжна ініціатива перемогла, старшокласники запропонували прекрасну ідею, яка виявилася абсолютно реальною у фінансовому плані.



Для того, щоб зробити парк майбутнього, самих лише прибирань та людських рук виявилося замало, необхідно було залучити "важку техніку". А оскільки почали із очищення ставка, прилеглого до парку, то жителям знадобилася ще й спецтехніка. На допомогу благоустрою селища прийшла багатофункціональна машина-амфібія «Truxor DM», за допомогою якої можна очистити водойму. Щоправда, аби придбати таку машину потрібно багато грошей, тому селищна рада взяла її напрокат. А допомогли у цьому благодійники.

Наприкінці травня машину привезли до села, і це стало справжньою подією для місцевих. Диво-машина викошує та збирає очерет одночасно, вигрібає та чистить дно, може виконувати землечерпальні роботи та навіть видаляти розливи масла. Керувати технікою та здійснювати усі роботи може одна людина.

Як заробити великі гроші на дрібних монетах

- Для економії фінансування проекту  наша людина навчається управляти машиною  «Truxor DM», вона же буде займатися благоустроєм, - пояснив голова селищної ради. - Ми хочемо, щоб ця машина побула у нас якомога довше, щоб почистити не тільки ставок, але й інші водойми на території нашої громади.

Марина Проценко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта