Причина вибуху шкільного котла на Харківщині відома

07.11.2016 15:30 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Котел в школі в Харківській області вибухнув через порушення інструкції з експлуатації.

Нагадаємо, 27 жовтня 2016 року в с. Кругляківка стався вибух модульної котельні на території загальноосвітньої школи, в результаті якого постраждали два оператори, які обслуговували котельню.

Причиною вибуху модульної котельні на території загальноосвітньої школи в с. Кругляківка (Куп'янський район Харківської області) став людський фактор, повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко.

"Згідно з інструкцією була створена комісія районним відділом освіти із запрошенням Держенергонагляду, Куп'янського районного управління техніки безпеки... Ми розібралися повністю і досконально: там чітко вина обслуговуючого персоналу цієї котельні", - сказав Є. Шахненко, пише Інтерфакс-Україна.

Він уточнив, що, за даними комісії, персонал котельні порушив інструкції, пов'язані з обслуговуванням котла при виключенні світла.


За фактом вибуху поліція почала кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального кодексу України.

Тарифи на воду і каналізацію зросли в Харкові

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта