Причиною смерті хлопчика у харківському ліфті стала службова недбалість

03.08.2015 08:14 Суспільство
Фото: workout.com Фото: workout.com
Слідчим відділом Харківського міського управління ГУМВС України в Харківській області спільно з прокуратурою закінчено розслідування факту загибелі в ліфті.

Нагадаємо, трагедія сталася 10 березня 2015 року по вулиці Салтівське шосе - 9-річну дитину затиснуло дверима ліфта, внаслідок чого хлопчик помер.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що працівники одного з місцевих підприємств, яке за договором з КП «Жилкомсервіс» надавало послуги з обслуговування цього ліфта, недобросовісно ставилися до виконання своїх зобов'язань.

Ліфт мав прихований дефект захисного пристрою, який повинен автоматично реагувати на перешкоди при закритті дверей, і негайно відкриватися, торкаючись об'єкта.
Керівнику і майстру підприємства вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом до 750-ти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Обвинувальний акт направлений до суду.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта