Прийнято остаточне рішення щодо перейменування Первомайського

26.11.2015 13:00 Суспільство
Фото:galleryua.com Фото:galleryua.com
Чи змінювати назву міста у зв’язку з декомунізацією, мерія Первомайського радилася з колегами з Миколаївщини.

У Харківській області жодне місто не повинне змінювати свою назву. Сумніви могли б з’явитися щодо Первомайського, де свого часу громадськістю порушувалося відповідне питання, однак їх розвіяв новообраний мер Микола Бакшеєв: «Місто залишиться при нинішній назві».

- Ми дізналися, що перейменовувати власне саме місто немає потреби. Є місто Первомайськ у Миколаївській області, ми зв’язалися з колегами, і вони розповіли, що залишаються при своїй назві. Є загальносвітове свято Першого травня, воно досі існує, і тому ми не вважаємо, що воно пов’язане із комуністичним режимом, - розповів «СК» очільник міста.

Він також додав, що у Первомайській міськраді нещодавно сформували відповідну комісію, яка займатиметься перейменуваннями місцевих топонімів. Саме вона прийматиме рішення щодо нових назв вулиць, провулків міста. Як зазначив очільник міста, комуністичні пам’ятники у місті ще стоять усі. Окрім того у Первомайській мерії планують провести громадські слухання щодо майбутніх  топонімічних назв.

- Я б хотів провести ці слухання, адже люди повинні висловити свою думку, їм жити на цих вулицях. Що не буде вулиці Леніна — це зрозуміло, але цілком доцільно порадитися з людьми щодо назви натомість, - сказав Микола Бакшеєв.


До
розробки варіантів нових назв у Первомайському долучають місцеві школи, відділ культури, музеї.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта