Примирення нації або показовий виступ Януковича. Харків'яни дали оцінку подіям у Києві

11.12.2013 13:52 Суспільство
http://news.liga.net/ http://news.liga.net/
Вчора у Києві відбулася зустріч чотирьох президентів України: Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми, Віктора Ющенка та чинного президента Віктора Януковича.

Президенти обговорили політичну ситуацію в Україні та знайшли шляхи до примирення та виріщення конфліктних питань, які зараз роздирають українське суспільство. Варто зазначити, що лідері опозиції, які також були запрошені на зустріч, проігнорували цей захід.

Ми запитали у пересічних городян, як вони ставляться до зустрічі чотирьох президентів та дій опозиції. 

Ганна, 25 років, туристичний агент
Те, що чотири президенти України вирішили зібратися разом та обговорити долю країни, мудре рішення. Дуже сподіваюся, що з цього буде користь. Хочу вірити, що слова Януковича не залишаться лише словами, а будуть втілені у життя. Людей відпустять на свободу, а курс на євроінтеграцію буде продовжений. Мені подобається, що наш президент здатний на мирний діалог зі своїми попередниками, прислухався до критики та пропозицій.

Артем, 31 рік, програміст
Круглий стіл чотирьох президентів - це красивий крок і показовий виступ. Прозвучали мудрі думки і хороші поради. Але, на мою думку, жодних конкретних висновків для себе президент Янукович не зробив. Складається враження, що він давно вирішив і вже знає, що робити і як поступити. Тому зустріч президентів була більше картинкою в телевізорі для нас, простих людей. Що стосується лідерів опозиції, які проігнорували зустріч ... Для людей, які взяли на себе відповідальність за країну і направляють людей на Майдані, така поведінка неправильна. Думаю, що навіть якщо б ця зустріч була суто формальною, на неї все одно варто було прийти. Така поведінка лідерів опозиції в корені неправильна.

Галина Михайлівна, 56 років, економіст
Із зустрічі президентів мені сподобалася думка Леоніда Кравчука про те, що зараз в країні відразу дві кризи: політична та економічна. Звичайно, політичну кризу не вирішити без допомоги, в тому числі і грошової. Думаю, Віктору Януковичу, як президенту, потрібно терміново підписувати угоду про Асоціацію. Тоді ми станемо «своїми» для Європи і нам дадуть гроші на компенсацію і реформи. Що стосується поведінки лідерів опозиції. Вважаю, що ці люди йдуть до влади будь-якою ціною. Їм все одно, що країна розколюється на дві частини. Їм головне взяти владу. Вони, звичайно ж, не праві, що не прийшли на круглий стіл.

Інна, 27 років, продавець
Я втомилася від політиків і політики. Тому намагаюся не дивитися все це і не слухати. Не підтримую ні президента, ні опозицію.

Тетяна, 30 років, держслужбовець
Дуже хочеться, щоб ця зустріч чотирьох президентів і обговорення болючих точок допомогли врегулювати ситуацію. але потрібно продовження цього діалогу, і не тільки між президентами, а між владою, опозицією і народом. Тому що нашій країні не потрібні революції і розруха. Мені потрібна впевненість у завтрашньому дні, що я і моя родина не виявиться завтра без роботи і засобів до існування. Якщо блокувати роботу країни, валити, як дикуни, ні в чому не винні пам'ятники і будувати барикади - так ми прийдемо в нікуди.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта