ПриватБанк долучився до проведення «Днів фінансової обізнаності» у Харкові

Promo
22.11.2017 11:50 Суспільство
З 15 по 17 листопада 2017 року у Харкові проходили «Дні фінансової обізнаності». Захід проводився під гаслом «Керуй фінансами впевнено!» і покликаний заохотити харків’ян приділити ще більше уваги управлінню власними фінансами та бюджетом, підготувати молодь до прийняття впевнених та зважених фінансових рішень.

Подія відбулася у рамках серії заходів «Дні фінансової обізнаності», що восени об’єднала чотири великих міста України: Одесу, Львів, Харків, Дніпро. 

У заході взяли участь керівники НБУ, американського проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», фінансових установ обласного центру, представництва VISA в Україні.  

У програмі:
- Інтерактивні тренінги та семінари для молоді.
- Лекції та презентації для всіх охочих від провідних фінансистів країни – експерти головних фінансових установ країни ділилися досвідом та розповідали про світ грошей.
- Унікальна тематична історична експозиція українських грошей та сучасних пам’ятних монет – уперше за межами Національного банку України.
- Технологічна зона cashless від компанії VISA – сучасні технології в дії.
 
Необхідність подібних заходів обумовлена, перш за все, низькою фінансовою грамотністю українських громадян, малою довірою до фінансових установ, невисокою активністю бізнесу щодо співпраці з банками. 
«Згідно з дослідженнями проекту, лише 35 % українців більш-менш обізнані у питаннях фінансів, - зауважив керівник USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд. - Низька активність громадян, відсутність відповідних знань та недовіра до банків гальмує розвиток економіки, залишає якість життя на невисокому рівні. Саме фінансова грамотність є ключем до старту підприємницьких ініціатив, до сталого розвитку держави». 
 
«Чим швидше українці навчаться правильно користуватися банківськими продуктами, тим скоріше покращиться рівень життя та комфорт соціального середовища, - підкреслює директор ПриватБанку у Харківській області Андрій Терещенко. - Ось приклад, який лежить на поверхні, - як проводити платежі - готівкою чи карткою? Поки більшість обирає готівку. Вони думають, що «живі» гроші у кишені - це краще та надійніше, ніж віртуальні на картці. Але не розуміють, що, сплачуючи готівкою, вони переплачують за товар, у ціну якого продавець заклав вартість перерахунку, зберігання, транспортування, охорони тієї готівки. Із готівкою українці втрачають гроші, час, можливості. І таких прикладів можна навести безліч». 
 
 
Щоб змінити ситуацію, у ПриватБанку вже багато років на постійній основі працює БізнесШкола ЮніорБанку
«Навчання у БізнесШколі - це хороша можливість дізнатися більше про світ фінансів і економіки, - говорить керівник напрямку ЮніорБанк ГРУ ПриватБанку у Харківській області Тетяна Шихова. - Крім теоретичних знань, слухачі отримають практичні навички побудови бізнес-планів, навчаться їх захищати. Спілкування з топ-менеджерами банку, знайомство з методикою і технологією банківських процесів розширюють кругозір школярів». 
 
У БізнесШколі протягом двох місяців безкоштовно навчаються діти з 8 до 16 років. Для запису необхідно зареєструватися на сайті www.juniorbank.ua, за телефоном 3700 або в будь-якому відділенні ПриватБанку. У Харківській області кожного року більше 500 випускників отримують сертифікати про успішне закінчення БізнесШколи ЮніорБанку.
 
Автор: Администратор сайта