Про готовність шкіл до навчання перших класів розповіли у ХОДА

30.08.2018 10:53 Суспільство
Фото:vn.20minut.ua Фото:vn.20minut.ua
Під час пленарного засідання Харківської обласної ради депутати порушили питання готовності шкіл області до нового навчального року, зокрема у рамках «Нової української школи».

На запитання депутатів, що чекає на першачків 3 вересня у школах області, відповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев.

Шкільна мережа Харківської області 100 % готова до реалізації концепції «Нова українська школа», заявив Анатолій Бабічев.

Він наголосив, що ця концепція це не тільки матеріально-технічне забезпечення, нові парти тощо.

Це передусім нова навчальна програма, підготовка учителів. Усе це є. Субвенція на придбання меблів у школах у нашій області використана на 62 %. Нагадаю, що існує її помісячний розподіл. Є фінансування на жовтень і листопад. Використати «на зараз» субвенцію немає можливості. Заразом є громади, які 100 % забезпечили свої перші класи новими меблями, розповів Анатолій Бабічев.

Він також додав, що нове освітнє середовище (ремонти у класах) у школах області зроблене на 100 %.

До кінця року завершимо цей процес. Стільки меблів, скільки придбано за цей рік, не придбано за 20 років, прокоментував Анатолій Бабічев ситуацію з придбанням нових меблів у класах молодшої школи. Немає побоювань, що 3 вересня у нас будуть проблеми у школах з «Новою українською школою».

У Департаменті науки і освіти нагадали, що із 73 млн грн, які виділені області на реалізацію нової освітньої концепції, 17 млн грн пішли на навчання вчителів,  54 млн грн на матеріально-технічне забезечення: із них 40 % на закупівлю дидактичних матеріалів, 40 %   на закупівлю сучасних меблів, 20 % на комп'ютерну техніку.

Читайте також: Селищна школа з Харківщини увійшла до списку кращих освітянських закладів

 

Автор: Тетяна Василець