Про рівень безробіття в регіоні розповіли у ХОДА

23.03.2017 13:16 Суспільство
Фото із соціальної мережі Фото із соціальної мережі
У 2016 році Харківщина посіла перше місце за найнижчим рівнем безробіття серед населення та друге рейтингове місце серед областей України за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час засідання колегії обласної державної адміністрації.

- Також найвищим у країні в 2016 році був рівень працевлаштування за сприяння служби зайнятості, який склав 46,9 %. Працевлаштовано понад 39 тисяч безробітних. У січні-лютому цього року службою зайнятості вже працевлаштовано 5,6 тисячі, що на 7,7 % більше, ніж за цей же період торік, - зазначив Михайло Черняк, передає прес-служба ХОДА.

Він додав, що Харківська область обрана для реалізації 2-х пілотних проектів у сфері зайнятості в 2017 році.

- Спільно з ПРООН та Міжнародним банком реконструкції та розвитку почали реалізацію проектів, учасниками яких є внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю та учасники АТО. Успішна реалізація цих пілотних проектів дозволить не лише вирішити питання зайнятості людей, але й залучити додаткові інвестиції, - сказав Михайло Черняк. 

За даними держслужбовця, минулого року в 1,4 раза вдалося збільшити обсяг коштів, що спрямовуються з місцевих бюджетів на фінансування тимчасових громадських робіт, який склав майже 9 млн грн. У поточному році на ці цілі місцевим бюджетам передбачено понад 13 млн грн. 

Читайте також: Весняно-польові роботи стартували на Харківщині 

Автор: Администратор сайта