Про стан постраждалої від вибуху на Зміївщині розповіли медики

03.02.2017 15:00 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Єдина людина, яка вижила після вибуху газового балона в селищі Слобожанське Зміївського району, - 23-річна Марія Денисенко зараз перебуває у харківській лікарні.

 На днях лікарі повідомили, що її стан дещо покращився -  із критичного перейшов у стабільно важкий.

«Пацієнтка перебуває в реанімації. Зранку її стан дещо покращився: тобто він вже не критичний, але залишається стабільно важким, адже вона отримала опіки 50 % тіла і множинні травми. Зранку їй зробили першу перев'язку», — повідомив 2 лютого "Укрінформу" завідувач опікового відділення Харківської міської лікарні швидкої допомоги Аслан Цогоєв.

За його словами, постраждала контактна і адекватна, тому до неї на короткий час пустили рідних.

«У постраждалої тримається висока температура, що нормально для її стану. В ході комплексного лікування через катетер вона отримує необхідні препарати, інколи, залежно від стану, до 25 найменувань, включаючи плазму крові», - додав лікар.

Мама постраждалої розповіла, що зараз лікарі точних прогнозів не дають, адже продовжують боротися за життя доньки.

- Зараз донька перебуває у реанімації, і невідомо, скільки ще пробуде, - розповіла Світлана Денисенко кореспонденту «СК» 3 лютого.

Нагадаємо, 28 січня в квартирі на 5 поверсі будинку в селищі Слобожанське під час монтажу натяжної стелі вибухнув газовий балон. На місці постраждали п'ятеро людей, які у момент трагедії перебували у квартирі. Протягом 30-31 січня в лікарні померли четверо постраждалих чоловіків.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта