Чи можна купатися в харківських річках - перевірка СЕС

07.07.2016 11:57 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Частина водоймищ на Харківщині не відповідають санітарно-хімічним та мікробіологічним вимогам.

Такі висновки дослідження, яке провела лабораторія ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

Зокрема, не відповідали нормативним вимогам за санітарно-хімічними показниками проби води, відібрані на міському (р. Ляхівка) та дитячому (р. Балаклійка) пляжах у м. Балаклії, на озері Івашинівське (Ізюмський район), на Бритайському водосховищі у с. Михайлівка (Лозівський район), на території Олексіївського лугопарку в м. Харкові.

Проби води з відхиленнями за мікробіологічними показниками (індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички)) були відібрані в місцях відпочинку на Печенізькому водосховищі (в районі розвилки доріг с. Мартова – смт Великий Бурлук), на р. Сіверський Донець у Чугуївському районі (смт Есхар) та м. Чугуєві, на р. Мерло в районі пляжу „Копань” (Богодухівський район), на центральному пляжі в м. Куп’янську (р. Оскіл), на пляжі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку „Сосновий” у Куп’янському районі (Червонооскільске водосховище).

У лабораторії повідомили, що попри незадовільні показники, купатися у цих водоймах можна, адже, за санітарними нормами, такі відхилення прийнятні для водних процедур.

Найбільшу площу України розфарбують

Фахівці Держсанепідслужби радять користуватись офіційними пляжами при виборі місць відпочинку, на яких систематично перед відкриттям та протягом сезону проводиться обстеження дна, лабораторний контроль якості та безпеки води. Адже неперевірене місце для купання несе загрозу не лише здоров’ю, але й життю.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта