Проти насильства виступили на Харківщині

29.11.2016 10:15 Суспільство
Фото: Марина Проценко Фото: Марина Проценко
Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка підтримується міжнародною спільнотою з 1991 року.

В межах акції 29 листопада 2016 року за ініціативи Департаменту соціального захисту населення ХОДА обговорили важливість ратифікації Стамбульської угоди в Україні .

- Це перша міжнародна угода, яка визначає поняття гендер, - зазначила начальник відділу у справах сім'ї Департаменту соціального захисту населення ХОДА Людмила Гончарова.

За даними ГУНПУ Харківській області на території області близько 6 тисяч осіб піддаються насильству. 90 % з них - жінки .

- З кінця листопада 2015 року до сьогодні правоохоронці зареєстрували 4700 фактів побутового насильства, - розповів старший інспектор відділу ювенальної превенції ГУНПУ в Харьківскій області Костянтин Шеремет. - А також 1840 випадків порушення батьківських прав. Ці батьки були притягнуті до адміністративної відповідальності.

Для протидії на Харківщині діє низка організацій , фондів та центрів.

- За останні 9 місяців 831 сім'я отримала допомогу у нашому центрі , - розповіла директор Харківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Хватинець.

Марина Проценко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта