Проти перейменування виступили мешканці селища на Харківщині

11.02.2016 17:10 Суспільство
Фото: gagauzmedia.md Фото: gagauzmedia.md
У селищі Комсомольське Зміївського району почали збір підписів проте перейменування його на Слобожанське.

4 лютого Верховна Рада ухвалила Постанову "Про перейменування окремих населених пунктів та районів", згідно з якою Комсомольське має змінити назву на Слобожанське. При цьому у 2015 році у населеному пункті проходили громадські слухання, на яких люди вирішили залишити селищу його стару назву.

Ще десять вулиць змінили назву на Харківщині

- Здебільшого на тому, що селище залишилося Комсомольським, наполягає старше покоління. Хоча на слухання приходило й багато молоді. Тоді у залі були присутні близько 500 чоловік, і 90 % голосували за збереження назви, - розповів "СК" селищний голова Комсомольського Дмитро Діхтяр.

Зараз у Комсомольському триває збір підписів на підтримку старої назви населеного пункту. Звернення адресовано Президенту України Петру Порошенку і голові Верховної Ради Володимиру Гройсману. Уже зібрано понад 1 тис. підписів, а всього в селищі мешкає 16 тис. чоловік.

За словами Дмитра Діхтяря, активісти обіцяли принести петицію на сесію селищної ради, а та в свою чергу передати документ на розгляд районної, а пізніше обласної ради. Селищний голова вважає, що навіть у разі, якщо вирішать, що Комсомольське підлягає перейменуванню, нову назву має обирати саме громада.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта