П'ять районних центрів Харківщини отримали FM-частоти

10.10.2017 07:35 Суспільство
5 жовтня Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення визначила переможців конкурсу на мовлення на 22 частотах у 14 регіонах України.

Ліцензії на малопотужне FM-мовлення отримали п'ять громад Харківської області, які першими відгукнулися на роз'яснювальну роботу з боку обласної ради щодо нагальності та важливості розвитку мовлення громад.

«У громад з'являється можливість створити власне радіомовлення на доступній FM-частоті, - наголошує голова Харківської облради Сергій Чернов. - Малопотужне FM-мовлення дозволить не тільки висвітлювати життя громади та оперативно інформувати мешканців, а й сприяти зміцненню культурного та мовного розмаїття, просуванню місцевої ідентичності».

Саме тому за його ініціативи ще на початку 2017 року фахівцями виконавчого апарату обласної ради за участі представника Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Харківській області було проведено низку інформаційно-консультативних заходів серед керівників районних та місцевих рад щодо механізму створення мовлення громад, а також переваг, які надасть місцевій громаді створення радіостанції, орієнтовної вартості реалізації малопотужного FM-мовлення.

Рішенням Нацради переможцями визнано:

Населений пункт

Частота, МГц

Переможці:

Ізюм

100,8

Ізюмська радіокомпанія «Радіо-Ізюм», м. Ізюм Харківської обл. («Говорить Ізюм»)

Кегичівка

104,3

ТОВ «Телерадіокомпанія «Сігма», м. Лозова Харківської обл. («SIGMA TV»)

Красноград

103,2

ТРК Красноградщини «Центр», м. Красноград Харківської обл. («Говорить Красноград»)

Краснокутськ

91,5

ПАТ «НСТУ», м. Київ («Українське радіо»)

Первомайський

102,6

ПАТ «НСТУ», м. Київ («Українське радіо»)

На найближчих загальних зборах Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, що заплановані на початок листопада, переможці та керівники відповідних рад зможуть поділитись із колегами своїм досвідом щодо впровадження FM-мовлення у своїх громадах, що сприятиме розвитку малопотужного FM-мовлення на інших територіях та активізації громад краю.

Чиайте також: Реформа ЗМІ — у словах і на ділі

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта