Рівень призначення субсидій в районах Харківської області становить 68 %

31.07.2015 13:35 Суспільство
Фото: workoyt.com Фото: workoyt.com
Про це повідомив т. в. о. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

Районні державні адміністрації Харківської області значно краще справляються із завданням оформлення субсидій, ніж керівництво Харкова. Про це 31 липня в ході виїзної наради Кабінету Міністрів України в Харківській області повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

Т. в. о. заступника голови ХОДА Вадим Глушко уточнив: в даний момент рівень призначення субсидій в місті Харкові складає менше 38 %, в районах області цей показник - 68 %.
«За рівнем призначення субсидій в районах ми входимо в десятку кращих регіонів України», - підкреслив Вадим Глушко.

«У Харківській області є особливості у процесі призначення субсидій. У тій частині, яку призначають районні державні адміністрації, картина нормальна. Але у нас критична ситуація в самому місті Харкові: у різних районах рівень призначення субсидій коливається від 12 до 40%, - підкреслив Павло Розенко. - Це один з найнижчих показників. Це стосується саме міста та міської влади».
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, звертаючись до заступника міського голови Ігоря Терехова, вимагав взяти ситуацію з призначенням субсидій під особистий контроль.

«Коли ми говоримо про безпеку ситуації в країні в цілому, ми говоримо про субсидії. Це ключове і найважливіше питання. Терехов, скажіть мені, як може бути таке, що 12 -40% призначення субсидій в місті Харкові? Це політичні ігри? Так ви дограєтеся, шановні мої. Цю ситуацію треба брати під контроль особисто. Немає нічого важливішого. Це питання державної безпеки», - попередив Арсен Аваков.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта