Розумні світлофори з'являться у Харкові після Нового року

25.10.2013 06:55 Суспільство
http://www.visti.ks.ua/ http://www.visti.ks.ua/
Нову автоматизовану систему управління дорожнім рухом буде сама розподіляти транспортні потоки.

Як повідомляє “Обозреватель” із посиланням на “Вісті”, впроваджувати проект в Харкові почнуть в 1 січня 2014 року. Чиновники впевнені, що ноу-хау допоможе розвантажити проблемні ділянки на дорожній карті міста і зменшити кількість заторів.

- Перевага цієї системи в тому , що там є відеодетектори, які фіксують кількість транспорту на магістралі. Залежно від навантаження вони визначають, з якою інтенсивністю включати світлофори, і розподіляють транспортні потоки на менш завантажені вулиці, - розповів начальник управління транспортної інфраструктури Департаменту транспорту мерії Євген Ляшенко.

Для забезпечення роботи системи на перехрестях потрібно буде встановити динамічні дорожні знаки на основі світлодіодів (не стаціонарні залізні, як зараз, а невеликі інтерактивні, які будуть розташовуватися над магістралями).

З січня розумні світлофори з'являться на Сумській і на проспекті Гагаріна. Поки їх буде 37, оскільки ноу-хау влетить місту в копієчку. З 2015 року автоматизована система керування з'явиться на проспектах Леніна, Московському, 50- річчя СРСР, а також вулицях Клочківській, Полтавському шляху і Шевченко. У перспективі ж "розумними" стануть всі 318 світлофорів міста.

Варто відзначити, що така система вже працює в Лондоні. Після її запровадження заторів у місті дійсно стало менше.

Джерело: Обозревателя
Автор: Администратор сайта