Школа рятувальників з'явилася в Харкові

01.07.2016 12:35 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Відкриття XIV Всеукраїнських зборів-змагань юних рятувальників «Школа безпеки» відбулося сьогодні, 1 липня, у Національному університеті цивільного захисту України.

Проректор НУЦЗУ Вадим Попов розповів, що головна мета зборів - не тільки допомогти молодим людям пізнати професію рятувальника, яку більшість з них вибрали, але і навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях, - передає сайт Харківської міської ради. 

Цього літа до Харкова приїхали близько 200 юнаків, дівчат, викладачів і волонтерів з усієї країни. Щорічні збори і змагання - це підсумок їх роботи за рік і шанс показати, чого вони навчилися за цей час.

Після відкриття юні рятувальники вирушать на тренувальний полігон університету в урочищі Фігурівка (Чугуївський р-н, Харківська обл.). Там 14 команд, що представляють свою область, позмагаються в уміннях діяти в надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру, проводити аварійно-рятувальні роботи в зоні пожежі, хімічного або радіаційного забруднення, на висотній будівлі.

Також молоді люди покажуть, як вони вміють надавати першу долікарську допомогу, рівень підготовки в проведенні пошуково-рятувальних робіт в природному середовищі та інші навички.

Закриття зборів та нагородження переможців змагань відбудеться 6 липня в урочищі Фігурівка Харківської області.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта