Сильні заморозки та мокрий сніг насуваються на Харківщину

07.10.2019 16:30 Суспільство
Фото: mrpl.city Фото: mrpl.city
Синоптики прогнозують до п’яти градусів морозу.

У ніч на 8 жовтня на Харківщину прийдуть сильні заморозки. Першою холодний “удар” до 5 градусів морозу вночі та мокрий сніг відчує на собі північно-західна частина області — Коломацький, Богодухівський та Золочівський райони. Вдень стовпчик термометра показуватиме від 5 до 10 градусів тепла.

9 жовтня до 5 градусів нижче нуля вночі синоптики прогнозують уже по всій території Харківщини.

Низька температура протримається недовго. Вже 10 жовтня синоптики обіцяють потепління. Очікується суха погода, вночі від 5 до 10 градусів тепла, вдень — від 14 до 18 вище нуля. Така погода триватиме до 11 жовтня.

З 12 жовтня в області очікується незначне зниження температури та опади, але не такі рясні і без гроз, як були 5 жовтня.

— На вихідних дощило сильно, але рекордів за опадами зафіксовано не було. В різних районах Харкова випало від 28 мм до 65 мм опадів, найбільше заливало Немишлянський район, — розповів “СК” синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кібальчич. — За добу 5 жовтня опадів випало в 1,5 раза більше від місячної норми. Також випереджаємо норму по грозах, зазвичай у жовтні повинна бути одна гроза, однак з початку місяця ми вже зафіксували три таких погодних явища.

Читайте також: Частина жителів Лозової залишиться без води

Андрій Соха