Синоптики розповіли, чого чекати від погоди на Харківщині

23.06.2016 05:08 Суспільство
фото Кирила Тихонова фото Кирила Тихонова
У цьому році літо затягнулося, і дощі та грози не давали по-справжньому відчути спекотну пору року.

Але вже на цьому тижні кожний житель Харківщини мріє про затінок на вулиці та прохолодний вітерець, бо спека здається аномальною.

Та, як виявилося, це все реакція організму людини на перепад температури - зміни дощової погоди на спекотну.

За цей тиждень, за даними обласного гідрометцентру, середньодобова температура трохи перевищила норму — на 4,7 градуса. Так, максимальна температура в місті склала 30 градусів, в області - 31.

- Така температура для літнього місяця нормальна, - пояснила завідуюча сектором метеопрогнозів Харківського обласного гідрометцентру Євгенія Ляшенко. - Наступного тижня температура дещо знизиться. А все через дощ, який слід очікувати найближчими днями.

Через короткочасні опади у період 24-27 червня на спад піде денна максимальна температура, яка становитиме 25-30 градусів, та нічна, яка не перевищуватиме 15-20 градусів.

До речі, рекорд найвищої температури у кінці червня, а саме 35 градусів, було зафіксовано у 1972 році. Дуже спекотне літо, за словами метеоролога, було у 2010 році. А от найпрохолодніший кінець червня припав на 1983-й, коли стовпчики термометрів на Харківщині сягали всього 6-7 градусів тепла.

Зоопарк європейського класу з'явиться в Харкові

Олександр Ушаков,  кореспондент

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта