Скільки доріг відремонтували на Харківщині в минулому році

04.01.2017 06:20 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У 2016 році на Харківщині відремонтовано понад 4000 км доріг загального користування.

Крім того, в районах капітально відновлено понад 13 тис. кв. м комунальної вулично-дорожньої мережі.

Як розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець, в минулому році службі вдалося отримати кошти з державного бюджету для проведення капітального ремонту на магістралях, котрі мають велике соціально-економічне значення для регіону.

«Перш за все, це дорога Чугуїв – Мілове. У 2016-му ми відновили ділянку траси від села Коробочкине до міста Куп'янськ – це 32 км. Крім того, на трасі було виконано ямковий ремонт на протяжності 42 км», - зауважив Євген Зражевець.

Ремонти також були проведені на трасі Харків – Охтирка на ділянці до Богодухова протяжністю 16 км.

Було відновлено окремі ділянки об’їзної дороги (загалом майже 10 км), відремонтовано під’їзну дорогу до селища Хорошеве та під’їзд до санаторію Бермінводи. Крім того, дорожники відновили покриття мосту через Сіверський Донець в Ізюмі.

Під час капітальних ремонтів доріг було використано понад 80 тис. тонн асфальтобетону.

Ямковим ремонтом відремонтовано 4 044 км автодоріг області - 42 % від мережі.

«В минулому році вперше для ліквідації аварійної ямковості були застосовані шість методів: гарячим асфальтобетоном та холодними сумішами, литим асфальтобетоном, струменевими машинами, із застосуванням ремонтерів, методом просочення. В рамках експерименту для виконання ямкового ремонту було залучене інноваційне обладнання з інфрачервоними випромінювачами. Така технологія дозволяє повторно використовувати старий асфальтобетон та суттєво економити витрати нових дорожньо-будівельних матеріалів», - розповів Євген Зражевець.

Крім того, протягом року на дорогах виконувалися заходи, направлені на комфортний та безпечний рух транспорту: нанесено дорожню розмітку (2425 км), встановлено дорожні знаки (3187 шт.), встановлене нове бар’єрне огородження (3,5 км), відремонтоване бар’єрне огородження (3,8 км), встановлені сигнальні направляючі стовпчики (2240 шт).

Що стосується доріг комунальної власності, то у 2016 у зв’язку зі змінами у податковому та бюджетному законодавстві основний обсяг робіт забезпечувався за рахунок місцевих бюджетів.

«Після зимового періоду були проведені роботи з усунення ямковості на площі понад 500 тис. кв. м. У ході підготовки вулиць і доріг до експлуатації в осінньо-зимовий період 2016-2017 років було відремонтовано майже 300 тис. кв. м мережі», - розповіли в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

«За рахунок субвенції з державного бюджету у Барвінківському, Богодухівському, Великобурлуцькому, Дергачівському, Зміївському, Коломацькому, Краснокутському, Харківському районах та у містах Ізюмі, Люботині проведено роботи капітального характеру і відремонтовано понад 13 тис. кв. м вулично-дорожньої мережі», - зазначили в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури.

Нагадаємо, за даними Міністерства інфраструктури України, Харківщина увійшла до трійки регіонів - лідерів з ремонту доріг за підсумками 2016 року.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта