Скільки харківських офіцерів призовуть на Харківщині

31.05.2017 11:28 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У Харківській області в червні пройде призов офіцерів запасу.

На строкову офіцерську службу можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, мають вищу освіту не нижче бакалавра і яким присвоєно первинне офіцерське звання. Про це 31 травня, під час брифінгу, заявив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.

 На Харківщині, за інформацією військового комісара, обліковані майже 30 тисяч офіцерів запасу. Планове завдання для Харківщини – 200 офіцерів.

- Близько 200 офіцерів запасу необхідно призвати в червні, - сказав він.

Також, військовий комісар зауважив, що станом на 31 травня в області оповіщені більше 2,5 тисячі офіцерів запасу, визнані придатними та готові до відправки – 80 офіцерів.

Нагадаємо, 30 травня міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу в Збройні Сили України.

Строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців, а проходити службу вони будуть поза межами АТО у пунктах постійної дислокації військових частин та підрозділів.

—  Офіцери запасу також можуть залучатися до служби в АТО, але лише в добровільному порядку і після укладення відповідного контракту, - додав він.

Військовий комісар погорів на хабарі на Харківщині

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта