Сніговий циклон в Харківській області: яка ситуація з дорогами регіону

21.01.2019 11:50 Суспільство
Фото: 112.ua Фото: 112.ua
20 січня на Харківщину зайшов циклон з північно-західної частини області.

Вчора близько 22.00 за температури -8°С зайшов циклон з північно-західної частини області. Розпочались опади у вигляді снігу в кількох районах області: Коломацькому, Краснокутському, Богодухівському та Золочівському. Поступово, до 3.00 ночі, сніг поширився всією територією області.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, уночі на дорогах регіону працювало 128 одиниць спецтехніки ДП «Харківський облавтодор». Для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано 578 куб. м піщано-сольової суміші та 33 тонни технічної солі.

21 січня дорожниками виконуються роботи з очищення проїзної частини від снігу, а також роботи з обробки протиожеледними матеріалами доріг державного значення. Так, уночі проводилося прибирання від снігу проїзної частини ділянок доріг: Київ - Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта, Харків - Зміїв - Балаклія - Горохуватка.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, проїзд автотранспорту всіма дорогами області забезпечено:

«Проїзд шкільними та автобусними маршрутами забезпечено. Працівниками дорожніх підприємств постійно проводиться моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням, так і за допомогою камер спостереження».

Удень 21 січня очікується сніг, на дорогах місцями — ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень -2°С... -6°С. Циклон лишить область о 15.00.

«При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00», — нагадують у САД.

Читайте також: Школярі з Харківщини зняли фільм про Францію. Відео