Сучасне обладнання з'явилося в обласній дитячій лікарні

10.11.2017 13:40 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Нова медтехніка має покращити роботу двох реанімацій, відділення патології новонароджених та операційного блоку для невідкладних хірургічних втручань.

У Харківську обласну  дитячу клінічну лікарню № 1 завдяки грошам обласного бюджету вдалося придбати 23 одиниці сучасного медобладнання. Це системи інтенсивної терапії для новонароджених, апарати штучної вентиляції легенів, штучного дихання й дихальної терапії, аналізатор газів крові й електролітів. Лікарня також отримала інкубатор для звичайного догляду за новонародженими, інфрачервоний нагрівач, наркозно-дихальний апарат, мийно-дезінфекційну машину, операційний світильник, каталку для транспортування пацієнтів, рентгенографічну та флюороскопічну системи. На їх придбання було виділено близько 26 млн грн.

– За рік пацієнтами цього медичного закладу стають майже 90 000 дітей. Із 2014 року, з початком бойових дій на Донбасі, висококваліфіковані медики закладу прийняли 5000 маленьких жителів Донецької та Луганської областей. Будемо й надалі підтримувати заклад – задля того, щоб кожна дитина Харківської області мала змогу отримувати якісні медичні послуги, – сказала голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, яка 10 листопада й передала сертифікат на обладнання головному лікарю Обласної дитячої лікарні № 1 Оксані Піонтковській.

Сертифікат на медобладнання передала голова ХОДА Юлія Світлична 

Медик повідомила, що отримане обладнання працюватиме в двох реанімаціях, одна з них – неонатальна, де перебувають діти від самого народження до 28 днів, у рентгенологічному відділенні та відділенні патології новонароджених, в ургентно-операційному блоці.

– Таку кількість нового обладнання одночасно наш заклад не бачив ніколи. Про таке устаткування мріє кожна лікарня без винятку, – сказала Оксана Піонтковська.

Довідка. Харківська обласна дитяча клінічна лікарня № 1 – найпотужніший заклад свого профілю в нашій області. Тут цілодобово надають високоспеціалізовану допомогу дітям і підліткам до 18 років. Щорічно з понад 90 000 пацієнтів 20 000 госпіталізують до відділень стаціонару. Лікарі ОДКЛ № 1 за рік виконують до 100 000 хірургічних маніпуляцій, 7000 планових та ургентних (Невідкладних. – Ред.) операційних втручань, у тому числі понад 300 – ендовідеоскопічним засобом. Тут оперують дітей раннього віку з уродженими вадами розвитку, онкохворих, проводять складні ендовідеолапароскопічні та ендовідеоторакоскопічні, реконструктивні та реконструктивно-пластичні операції тощо.

 

 

 

Автор: Тетяна Василець