Термін осінньої призовної кампанії продовжили

20.11.2015 13:30 Суспільство
Фото: соцмережа Фото: соцмережа
Про особливості осінньої призовної кампанії розповів т. в. о. начальника Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.
Зі збірного пункту Харківського обласного комісаріату направлено 40 юнаків для проходження строкової військової служби в одну з військових частин Сухопутних військ ЗСУ, в рамках призовної кампанії «Осінь-2015», - повідомляє сайт ХОДА.

«З відправкою 19 листопада команди рекрутів ми вже поставили «під штик» більше 330 юних жителів Харківщини. Тобто область на 52 % виконала план-завдання з відбору солдатів-строковиків, визначене в Генеральному штабі", - розповів т. в. о. начальника Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

За його словами, термін призовної кампанії був продовжений до 30 листопада. Раніше від військкоматів вимагали завершити цю роботу до 20 листопада.

Як розповіли в Харківському обласному військкоматі, з кожним з кандидатів для проходження строкової служби проводиться робота по можливому підписанню контракту про проходження служби.

«З впровадженням у Збройних Силах України короткострокового контракту терміном на півроку, чимало юнаків вирішують відразу ж стати професійними військовими і отримувати кілька тисяч гривень, ніж 18 місяців перебувати на казармовому положенні. Пільги контрактника, стабільність у виплатах грошового забезпечення, а головне - романтика армійського ритму життя - приваблюють багатьох молодих людей», - пояснив полковник Юрій Калгушкін.
 
Довідка.
Відправка юнаків для проходження строкової військової служби в рамках призовної кампанії «Осінь-2015» на Харківщині відбуватиметься у період з 4 по 30 листопада. За цей час 648 мешканців східного регіону віком від 20 до 27 років поповнять лави різних військових формувань України. Зокрема, 243 особи підуть до Збройних Сил України, 375 - стануть бійцями Національної гвардії України і 30 - отримають погони військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту.
 
Микола Мірошник
Автор: Администратор сайта