Траса для міжнародного марафону у Харкові пройшла сертифікацію (КАРТА)

22.10.2013 12:51 Суспільство
Фото Харківської міської ради. Траса марафону Фото Харківської міської ради. Траса марафону
Траса пролягатиме через вул. Сумську, Пушкінську та проспект Леніна.

Як повідомили організатори марафону, в минулу суботу для вимірювання та сертифікації траси до Харкова прибув представник Асоціації міжнародних марафонів і пробігів (AIMS) Тадеуш Дьжеконскі, вимірювач категорії «А». У неділю він проїхав на спеціально обладнаному велосипеді маршрутом квітневого марафону.

Організатори повідомили, що довжина марафону складе 42,195 км, маршрут його пройде через три центральні магістралі міста - вулиці Сумську, Пушкінську та проспект Леніна. Маршрут охопить основні визначні пам'ятки міста, такі як ЦПКіВ ім. Горького, сад ім. Шевченка, фонтан «Зеркальная струя», Історичний музей і площу Конституції, а також площу Архітекторів і пам'ятник засновникам Харкова. За прогнозами організаторів, у забігу зможуть взяти участь 7-10 тис. чоловік.

Траса полумарафону

Крім того, тим, хто не готовий подолати марафон, але хоче взяти участь у спортивному заході, будуть надані траси-супутники. Так, бажаючі зможуть пробігти напівмарафон (21,098 км) і траси довжиною 10 і 5 кілометрів. Наймолодші любителі бігу зможуть позмагатися у дитячих забігах.

Автор: Администратор сайта