Три з половиною хвилини знадобилося для навчальної евакуації «Platinum Plaza»

25.04.2018 16:32 Суспільство
Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області 25 квітня перевірило готовність торгово-офісного центру «Platinum Plaza» до реагування на позаштатні ситуації.

В ході навчальної тривоги всі співробітники і відвідувачі торгово-офісного центру були евакуйовані за три з половиною хвилини, що повністю відповідає встановленим нормативам. Загальна площа торгово-офісного центру перевищує 11 тисяч квадратних метрів. Персонал торгового центру про майбутні навчання попереджений не був.

Прибулі на місце рятувальники відпрацювали оперативні дії на випадок загоряння — були розгорнуті пожежні розрахунки, налагоджені інші необхідні в таких випадках дії.

Силами співробітників торгово-офісного центру було виставлено периметр щодо забезпечення схоронності матеріально-технічних цінностей на час пожежної тривоги, відпрацьовані навички допомоги людям під час евакуації та прийоми по взаємодії з бійцями МНС.

 

 

 

За результатами відпрацювання навчальної тривоги проведено оперативну нараду, на якій було розглянуто дії співробітників «Platinum Plaza» та працівників МНС. Директор з комерційної нерухомості ПрАТ «Концерн АВЕК і Ко» — власника торгово-офісного центру — Юрій Соболєв запропонував проводити такі навчання регулярно.
«Ми розуміємо, що люди, їх безпеку та життя - найцінніше, що може бути. Саме тому необхідно довести до автоматизму наше реагування на надзвичайні ситуації та зробити взаємодію з МНС максимально злагодженою», —прокоментував вчення Юрій Соболєв.

У свою чергу начальник оперативно-координаційного центру ГУ ГСЧС України в Харківській області Сергій Щербина подякував керівництву торгово-офісного центру за допомогу в організації навчань.

Ігор Бринза