Троє переможців харківського телефестивалю відвідали Палац Європи

19.11.2018 15:48 Суспільство
Фото: www.oblrada.kharkov.ua Фото: www.oblrada.kharkov.ua
Три українські дитячі телестудії, що перемогли у цьогорічному, Х Міжнародному телефестивалі «Дитятко», беруть участь у Світовому форумі демократії-2018 у Страсбурзі.

Це вже усьоме Рада Європи підтримує номінацію фестивалю «Місцеве самоврядування – це ми!» і відзначає переможців кращих відео за цією тематикою поїздкою до Франції, інформує прес-служба Харківської обласної ради.

Нагадаємо, цьогоріч штаб-квартиру Ради Європи відвідують:

  • кіногурток «Крок» за роботу «Нічого для нас – без нас» (смт Близнюки Харківської області)
  • команда «Радодрайв» Радивилівського НВК «Школа № 1-гімназія» з відео «Відкривай Радивилів» (Рівненська область)
  • продакшн-студія «Рожеві окуляри» за сюжет «Не тільки дивитись, а бачити» (м. Львів).

Окрім участі у Світовому форумі демократії, який пройде цього разу під егідою боротьби проти всіх форм насильства щодо жінок, українські студійці матимуть доволі напружену програму зустрічей та візитів.

Так, вони побувають у Постійному представництві України при Раді Європи, у «Будинку підлітків» – закладі, що фокусується на роботі з молоддю від 12 до 21 року; поспілкуються з керівником українського відділу секції попереднього розгляду скарг Європейського суду з прав людини Дмитром Третяковим, директором Європейського молодіжного центру Тіною Мулкахі.

Щодо Світового форуму демократії, то він відбуватиметься за кількома ключовими напрямами: жінки та влада – рух до 50-50; стоп дискримінації, сексизму та насиллю над жінками; жінки, безпека, демократизація.

Читайте також: Президент відзначив державними нагородами аграріїв Харківщини