Центр допомоги переселенцям відкрили у районі Харківщини

19.06.2015 14:50 Суспільство
Фото: ua.korrespondent.net Фото: ua.korrespondent.net
Барвінківська міськрада уклала договір оренди приміщення зі "Станцією Харків".

Приміщення площею 50 кв. м, яке віддали під центр допомоги волонтерам, знаходиться в самому центрі Барвінкового. Це будівля міськради, де раніше знаходилося управління юстиції. Але з метою економії енергоресурсів чиновники переїхали, і вже півроку як стіни пустують.

-  Договір оренди підписали 17 червня. Сума оренди, враховуючи вид діяльність центру, чисто символічна, - розповів начальник відділу земельних відносин та соціальних питань Барвінківської міськради Максим Докунін. - Також волонтери повинні будуть самі оплачувати комунальні послуги та податок на землю.

Зараз у приміщенні планують зробити косметичний ремонт, адже півроку воно стояло порожнім. Одночасно з ремонтом центр розпочне і роботу. Офіційне відкриття заплановане на наступний четвер, 25 червня.

- Окрім волонтерів з Барвінкового, у цьому центрі ще будуть обслуговувати переселенців з Близнюків та Лозової. У цих населених пунктах, на жаль, знайти приміщення для центру не вдалося або орендна плата була занадто високою, - говорить Максим Докунін.
Зараз у Барвінківському районі офіційно зареєстровано близько 3 тис. переселенців. У райцентрі з них проживає 1,6 тис. чоловік.
На днях у Барвінковому планують також розпочати ремонт у майбутньому центрі для тимчасового розміщення переселенців. Гроші під цей проект були виділені у рамках проекту ПРО ООН.

Кіра Малежик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта