Центральний Палац одруження у Харкові перефарбують у бірюзовий

25.10.2013 14:34 Суспільство
http://www.city.kharkov.ua/ http://www.city.kharkov.ua/
Харківський Палац одруження перефарбують у стилі петербурзьких палацових ансамблів.

Про це сьогодні, 25 жовтня, повідомив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький.

- Перед сучасними архітекторами постало питання: чи повинен Палац одруження виглядати як приватний будинок або як будівля, в якому працюють громадські організації? Хотілося б, щоб ця будівля відрізнялася від решти будинків по вулиці Сумській. Тому було прийнято рішення зробити з приватного житлового будинку, який переходив з рук в руки, справжній, урочистий палац. Була обрана нова колірна гамма - блакитне з білим, що символізує урочистість. До речі, санкт-петербурзькі палаци збудовані в тій же самій гамі, - підкреслив головний архітектор.

Сергій Чечельницький зазначив, що група архітекторів обговорювала найрізноманітніші колірні рішення, в тому числі пастельні жовті і бузкові тони. Проте в результаті було вибрано біло-бірюзове поєднання. Цей колірний варіант був узгоджений з обласними архітекторами, оскільки будівля є пам'яткою архітектури.

За словами головного архітектора міста, в будівлі буде відреставрована і також пофарбована в білий колір «столярка» - вікна та двері. Фасад ще не закінчений, але роботи вже наближаються до завершення - фарбування буде закінчено цього року. Також протягом 2013 року закінчено мощення (сіра тротуарна плитка з кольоровими вставками), зовнішнє освітлення та газони, а також буде врахована можливість заїзду весільних кортежів до самого палацу. Крім того, Палац одруження буде підсвічений у вечірній час.

Нагадаємо, цього року Палац одруження відзначає своє 100-річчя. На його реконструкцію було виділено 700 тис. грн.

Автор: Администратор сайта