У дитячих садках Харкова з'явилося нове обладнання для кухонь

24.01.2017 11:27 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Всього 416 одиниць обладнання придбали для харчоблоків шкіл та дитячих садків Харкова.

Як повідомили у Департаменті освіти, обладнання закупили протягом 2016 року для 181 навчального закладу.

За словами технолога КП «Комбінат дитячого харчування» Ірини Гонтаренко, серед нового обладнання - жарочні шафи, холодильники, побутова техніка, також був закуплений столовий та кухонний посуд.

У жарочних шафах в шкільних їдальнях кухарі самі роблять випічку, в холодильниках зберігаються продукти, які вже готовими привозять зі складів комунального підприємства.

«До нас на підприємство продукти надходять за заявками, які подають школи. Формується загальне замовлення, після чого ми розвозимо продукти по школах, де в кожній з них продукцію приймає медпрацівник і завідуюча виробництвом. Всі продукти надходять у комунальне підприємство з сертифікатами, якщо у технолога виникають сумніви з приводу якості, ми відправляємо продукцію постачальнику. Ми працюємо з заводами-виробниками з Харківської області і великими підприємствами з інших регіонів України», - зазначила Ірина Гонтаренко.

Без гарячої води і опалення можуть залишитися жителі Харкова

Як повідомила завідуюча виробництвом їдальні школи №156 Раїса Журавльова, для школярів складається циклічне меню, але воно дуже різноманітне. У меню входять страви з птиці, яловичини, сиру, яєць, а також фрукти, овочі, компоти зі свіжих і заморожених фруктів тощо. Окремо розробляється дієтичний раціон для дітей зі спеціальними медичними довідками. Для цих дітей використовуються, в основному, відварені продукти.

Нагадаємо, для загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів встановлені наступні грошові норми харчування:

- для учнів 1-4-х класів безкоштовні сніданки - 9 грн;

- для учнів 1-х класів безкоштовне молоко - не більше 4,95 грн.

Для учнів пільгового контингенту (в тому числі дітей загиблих учасників антитерористичної операції) 1-4-х класів, які відвідують групи продовженого дня, вартість харчування становить 12 грн; 5-11-х класів - також 12 грн.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта