У двох районах Харківщини виявили спалах АЧС

25.01.2017 15:45 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Цього разу спалах африканської чуми свиней зафіксували у двох районах Харківщини - Барвінківському та Балаклійському.

20 січня у Балаклійському районі  оголосили карантин на 45 діб. Про це повідомили в Балаклійській РДА. Осередок захворювання на АЧС знаходиться в селищі Табори, передмісті Балаклії.

В рамках карантину заборонено переміщати свиней і свинину без документів, а в 3-кілометровій зоні вогнища всі свині підлягають знищенню. Спеціальна комісія оглянула селище і знайшла чотирьох тварин. Їх знищили безкровним способом.

- Зараз на подвір'ях дуже мало свиней, тому що їх зарізали перед новорічними святами, - відзначили фахівці.

Та вже 22 січня загибель тварин через АЧС виявили і на Барвінківщині. Тут на приватному подвір’ї у селі Рідне (колишня Іллічівка) загинули двоє свиней, - йдеться в оперативному зведенні подій за добу на сайті ХОДА.

Того ж дня тушу загиблої свині направили на дослідження до Полтави, під час якого виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней.

У районі триває проведення карантинних та протиепізоотичних заходів (І-й радіус – 3 км, де проводять забій та спалювання свиней на території Іллічівської сільської ради та ІІ зона –3-20 км- протиепідеміологічний нагляд із забороною вивозу свиней).
На виїзді із села встановили карантинно-дезінфекційний бар’єр.

Із 3-кілометрової зони вилучено 101 тушу свині та здійснено їх евтаназію та спалювання в спеціально облаштованому місці.

Також спеціалісти здійснюють подворовий обхід у 20-кілометровій зоні від осередку зараження та вживаються карантинні заходи, бесіди та інформування населення, яке утримує свійських свиней.

Детальніше про епідеміологічну ситуацію в області читайте у статті.

Безкоштовне щеплення від сказу пропонують у селищі під Харковом

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта