У Фельдман Екопарк оселилися плямисті ягуари. Фото

21.08.2018 10:43 Суспільство
Фото: Фельдман Екопарк Фото: Фельдман Екопарк
У Фельдман Екопарк привезли трьох плямистих ягуарів — двох самок і самця.

Хищаки прибули зі Словаччини, щоб стати учасниками природоохоронних програм Всесвітнього відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR). Поки молоді восьмимісячні ягуари освоюються на новому місці. Їм готують персональні вольєри: дорослі хижаки — одинаки, самці та самки зустрічаються одне з одним тільки для спарювання. Планується, що в майбутньому ці особини зможуть зробити потомство і взяти участь у проектах зі збереження і повернення в дику природу рідкісних видів фауни.

 — Мова йде про створення в Україні умов для збереження популяції ягуарів — рідкісного виду, занесеного в Міжнародну Червону книгу. Зараз у Фельдман Екопарк вже 5 ягуарів, і вже можна говорити про участь у формуванні резервного фонду генетичного матеріалу на випадок повного вимирання цих тварин у природі, — розповів президент WOFARR, народний депутат України Олександр Фельдман. — У нашій країні цією проблемою особливо не займалися. WOFARR на базі Фельдман Екопарк стане першим в Україні, хто буде орієнтований, у тому числі, і на порятунок ягуарів, а також дасть заявку на участь в міжнародних програмах зі збереження рідкісних видів котячих хижаків.

Відзначимо, що ягуар — один з чотирьох представників роду пантер (Panthera) і єдиний серед них мешканець Нового світу. Зовні він дуже схожий на леопарда, але значно перевершує його за розмірами. Нагадаємо, що в зооколекції Фельдман Екопарк представлені 12 видів великих хижих кішок, включаючи всіх пантер (тигри, леви, ягуари, леопарди) та інших. Ще тут мешкає пара молодих леопардів — Нуар і Аміра, а також чорні ягуари Боня і Багіра.

Читайте також: Родина з Чугуєва влаштувала домашній екопарк. Фото