У Фельдман Екопарк відбувся День захисника України

14.10.2015 11:00 Суспільство
Фото: svitlis.com.ua Фото: svitlis.com.ua
На території Регіонального ландшафтного парку пройшли святкування, присвячені українським захисникам

 У цей день для гостей Фельдман Екопарк відбувся вітальний концерт за участю вокально-інструментальних колективів Харківщини. Спеціально запрошений гість - фольклорний гурт «Муравський шлях».

Концерт пройшов на головній площі, яка стала тимчасовим порталом в козацьку епоху: її прикрасили солом'яні хати, гармати, шаблі та аніматори в національних костюмах. Також свято доповнила насичена активно-розважальна програма, в якій сильна половина людства могла отримати горде звання "козака". Для цього справжні чоловіки долали символічні перешкоди - стрибали в мішках, вправлялися в мистецтві володіння козацькою шаблею, а так само вчилися українським народним ремеслам. По закінченню випробувань всі учасники отримали заслужені гетьманські грамоти.

"Сьогодні відразу кілька великих свят - День захисника України, День святої Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, - звернувся до присутніх народний депутат України, співголова політичної партії« Наш край ». - Я бажаю миру нашій Україні - нашому улюбленому і рідного краю, здоров'я всім захисникам, їх рідним і близьким, всім нам, віри, терпіння і любові!»

Нагадаємо, 14 жовтня в країні одночасно святкують День захисника України, День святої Покрови Пресвятої Богородиці і День Українського козацтва. Цього року сильна половина країни відзначить свято українських захисників вперше. Відповідний закон "Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо встановлення святкового дня - День захисника України) затвердила Верховна Рада. Раніше президент України підписав указ" Про відзначення у 2015 році Дня захисника України ".

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта