У Харкові на крило поставлять більше сотні льотчиків (ФОТО)

06.08.2015 08:45 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
В університеті Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба тривають курси з перепідготовки та підвищення кваліфікації офіцерів, які призвані в ході шостої хвилі мобілізації.

Програмами навчання передбачено підготовку протягом шести тижнів фахівців протиповітряної оборони Сухопутних військ, льотного та інженерно-технічного складів авіаційних підрозділів.

Так, спеціальні заняття зі слухачами цього набору розпочалися у середині липня з прибуттям до університету понад 100 офіцерів. При цьому 60 % військовослужбовців уже мають досвід участі в проведенні АТО, - повідомляє сайт ХОДА.

АСІВ БРОНЕТАНКОВОЇ ТЕХНІКИ ПІДГОТУВАЛИ НА ХАРКІВЩИНІ

«До кінця цього літа мобілізовані військовослужбовці відновлять знання та практичні навички щодо експлуатації озброєння і військової техніки. До речі, основні навчальні дисципліни читають «кожедубівці» з досвідом виконання бойових завдань на Донбасі. До того ж, наші програми навчання постійно корегуються, враховуючи успіхи сил АТО», - зауважив заступник начальника ХУПС полковник Олександр Буряк.

За словами військових викладачів, приблизно 70 % навчального часу на курсах відведено виконанню практичних вправ у авіаційних ангарах, на аеродромах чи загальновійськових полігонах. Наприклад, тренування бойових розрахунків підрозділів протиповітряної оборони проводиться у навчальній авіаційній бригаді під час виконання польотів курсантами льотного факультету університету. А обслуговуванням військових літаків займаються інші слухачі, які практикуються на посадах офіцерів інженерно-авіаційної служби.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта