За унікальною технологією перекладають трамвайні колії в Харкові

12.09.2017 12:45 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Капітальний ремонт рейок і дороги виконується на вул. Велика Панасівська.

Як повідомив сьогодні, 12 вересня, директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан, раніше на цій магістралі проводився тільки поточний ремонт, а трамвайні колії, які в основному складаються з дерев'яних шпал, були укладені півстоліття тому.

Цього року комунальники приступили до комплексної реконструкції вулиці Велика Панасівська, яка включає в себе перекладку підземних комунікацій, реконструкцію трамвайних колій та дорожнього покриття, а також наземних комунікацій, в тому числі світлофорів і опор контактної мережі. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Директора комунального підприємства судитимуть за мільйонні збитки

Роботи на цій ділянці було розпочато 20 серпня. На сьогоднішній день вже виконано реконструкцію більшої частини трамвайних колій, і зараз роботи ведуться на перехресті вул. Велика Панасівська з Новоіванівським мостом.

За словами Сергія Дульфана, рейки перекладають за унікальними технологіями.

– Ми застосовуємо на цій ділянці одночасно чотири нові технології перекладки трамвайної колії – це ноу-хау не тільки для Харкова та України, а й для Європи. При перекладанні колій використовуються бетонні плити з каналами для укладання рейок, радіусні бетонні плити, бетонні шпали, а також застосовується технологія, що дозволяє збирати певні елементи на бетонних напівшпалках. Раніше для цього необхідно було виливати спеціальні бетонні плити, що дуже затратно. Напівшпалки дозволяють зібрати унікальну для даного місця конфігурацію завдяки набору стандартних елементів. Ми сподіваємося, що такий мікс технологій дозволить не тільки створити сучасний конструктив трамвайного полотна, а й закласти його на довгі роки, – зазначив Сергій Дульфан.

Загалом капітальний ремонт вул. Велика Панасівська охоплює близько 1,7 км дороги – від трамвайного кола до в'їзду на Центральний ринок. Ремонтні роботи комунальники планують завершити до кінця ремонтного сезону, а вже наступного року на вулиці встановлять нові світлофори і замінять опори контактної мережі.

Савелій Мякушко

Автор: Администратор сайта